Victor Ilisei, patronul restaurantului ”La Victor” din zona Gării Burdujeni, a fost lăsat fără un număr important de proprietăți, printr-o decizie rămasă definitivă a instanțelor de judecată, una care este destul de rară. Este vorba de un dosar în care Victor Ilisei a fost judecat pentru infracțiunea de contrabandă și în care a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere de un complet de la Curtea de Apel Suceava. Prin aceeași soluție, patronului restaurantului ”La Victor” i-au fost confiscate o serie de bunuri, respectiv: un imobil cu valoare de impozitare de 78.876 de lei situat pe strada Nicolae Iorga din Suceava, un imobil în suprafaţă de 10 mp situat pe aceeași stradă, un teren în suprafaţă de 4.296 mp situat în Cornu Luncii, un spaţiu comercial compus din 5 încăperi (magazin, birou, vestiare, baie şi hol) în suprafaţă de 254 mp, cu valoare de impozitare de 224.915 de lei, situat pe strada Nicolae Iorga din Suceava, un apartament compus din 3 camere în suprafaţă de 86,55 mp, dependinţe şi terase în suprafaţă de 11,4 mp, respectiv 12,09 mp, situat în București, locuinţă cu valoare de impozitare de 45.802 de lei situat pe strada Nicolae Iorga din Suceava, o parcelă de teren în suprafaţă de 205 mp situată pe strada Nicolae Iorga din Suceava, o parcelă de teren în suprafaţă de 13.072 mp, măsurată 10.000 mp situată în extravilanul comunei Cornu Luncii, dar și o locuinţă cu valoare de impozitare de 167.484 de lei situată în Suceava.

 

·       Este la a doua condamnare cu suspendare sub supraveghere în decurs de numai un an și jumătate

În luna octombrie a anului 2020, suceveanul a fost ”călcat” de polițiști, și tot pentru contrabandă. La acea vreme, Victor Ilisei a și fost reținut, iar ulterior arestat. Cu acel prilej, la domiciliul său, la restaurantul din Burdujeni, dar și la alte 15 locații polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au efectuat mai multe percheziții. Cu acest prilej au fost descoperite și ridicate aproape 9.000 de pachete de țigări de contrabandă, dar și sume de bani în valoare de peste 35.000 de lei, autoturisme folosite la transportul și depozitarea țigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum și alte probe și mijloace de probă utile cauzei.

”Pe parcursul perioadei de supraveghere a persoanelor implicate, polițiștii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracțională desfășurată de fiecare persoană în parte. Astfel, majoritatea țigaretelor erau introduce în țară prin PCTF Siret, fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea țigaretelor. Ulterior, țigaretele erau transportate la diferite spații de depozitare intermediară din zona municipiului Suceava și a localităților limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte și localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din Cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuș, cât și la pachet”, au precizat anchetatorii în cursul anului trecut.

În noiembrie 2021, patronul restaurantului ”La Victor” a mai fost condamnat definitiv la 1 an și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. El a fost găsit vinovat de două instanțe de judecată, iar condamnarea a fost tot cu suspendare sub supraveghere. Cu ocazia perchezițiilor derulate în urmă cu circa 5 ani, de la locuința lui Victor Ilisei au fost ridicate și sute de pachete de țigări de contrabandă. Este vorba de 226 pachete cu ţigări, respectiv 37 pachete cu ţigări marca „Ashima”, 13 pachete cu ţigări marca „Dubliss”, 17 pachete cu ţigări marca „NZ”,16 pachete cu ţigări marca „Marble”, 2 pachete cu ţigări marca „Rothmans Super Slim”, un pachet marca „Fest”, toate netimbrate, 4 pachete cu ţigări marca „Davidoff Gold Slims”, 40 pachete cu ţigări marca „Rothmans Demi”, 10 pachete cu ţigări marca „Winston Slim”, 3 pachete cu ţigări marca „Monte Carlo”, 3 pachete cu ţigări marca „Compliment”, 6 pachete cu ţigări marca „Marlboro”, 71 pachete cu ţigări marca „Kent” şi 3 pachete cu ţigări marca „Fest”, toate având aplicate timbre de Ucraina.