Anul în curs a debutat cu rezultate încurajatoare pentru înotătorii Clubului Sportiv Universitar din Suceava. Tinerii sportivi legitimați la această grupare au participat până acum la trei competiții importante, demonstrând că au valoare.

Astfel, la Campionatul Național de Înot – Etapa Regională pentru Copii 10-11 ani, de la Bacău, Sofia Drăgoi a obținut poziția secundă la 50 metri fluture și locul III la 50 metri bras. În continuare, la Etapa Regională a Naționalelor pentru Copii 12-14 ani, s-au reușit alte rezultate foarte bune:

Ioana Scepanschi (loc I – 100 metri bras); Filip Andriu (loc I -100 metri spate; loc III – 200 metri liber și loc III – 100 metri liber); Anastasia Pețenghe (loc II – 200 metri mixt; loc III – 100 metri spate); Adrian Atudorei (loc III – 100 metri bras) și Vlad Diaconescu (loc III – 400 metri liber; loc III – 100 metri fluture; loc III – 200 metri mixt). Mai mult decât atât, toți membrii echipei – Sofia Drăgoi, Ioana Scepanschi, Anastasia Pețenghe, Filip Andriu, David Popescu, Adrian Atudorei, Vlad Diaconescu – au realizat baremul de calificare la Campionatele Naționale din vară pentru copii și cadeți.

De asemenea, la Campionatul Național de Juniori, Tineret și Seniori desfășurat la Otopeni, Irina Diaconescu a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri mixt, fiind prezentă, totodată, în alte trei finale la nivel de juniori.

„Este dificil să găsești sportivi care să se supună unui asemenea program de pregătire pe care îl presupune înotul de performanță! Acești copii au antrenamente în fiecare zi și înoată zeci de kilometri pe săptămână. Muncesc foarte mult și fac nenumărate sacrificii. De aceea,  în astfel de momente, când eforturile lor sunt răsplătite cu medalii, nu putem decât să ne bucurăm alături de ei și să-i felicităm. Suntem încrezători că înotătorii noștri vor reuși să obțină poziții bune în clasament la competițiile ce urmează a se desfășura în lunile iunie și iulie ale acestui an”, sunt de părere antrenorii clubului, Sorina Diaconescu, Sorin Rață și Elena Vizitiu.