Ziua de luni, 24 aprilie, a fost una în care echipajele rutiere au depistat numeroși șoferi cu ghilimele, adică persoane care conduceau mașini fără a avea permis de conducere.

În afara cazului de la Marginea, legat de un tânăr care nu a oprit la semnalul polițiștilor și care a încercat să scape cu fuga, detaliat într-un alt articol din Monitorul de Suceava, au mai fost depistate și alte cazuri de persoane care au ieșit în trafic la volanul unor autoturisme deși nu au permis. Întâmplător sau nu, în trei cazuri petrecute unul după altul ”șoferii” se aflau la volanul unor autoturisme BMW.

Luni dimineață, în jurul orei 8.30, un echipaj de la Secția Rurală Ipotești, care se afla în patrulare pe DJ 290, pe raza satului Verești, a observat un autoturism BMW X5 al cărui șofer circula spre satul Hancea și care a virat brusc pe un drum secundar când a văzut poliția.

Echipajul l-a oprit pe suspect și a trecut la control. Cel de la volan a declarat că nu are nici un document asupra sa. Ulterior, s-a stabilit că este vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Hancea, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Luni seară, în jurul orei 19.45, polițiștii din Salcea au fost sesizați că în fața Căminului Cultural din Salcea un BMW a intrat într-un capăt de pod. La fața locului au fost identificați doi tineri de 18 ani și o fată de 16 ani, care din fericire nu acuzau leziuni. Cel care se aflase la volan, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Dumbrăveni, nu are permis de conducere.

Din cercetările poliției a rezultat că mașina îi aparține tânărului fără permis care, inițial, îl lăsase la volan pe celălalt tânăr, care dobândise recent permisul.

Cu puțin înainte de ieșirea în decor, tinerii au făcut schimb de locuri la volan.  

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințare auto unei persoane fără permis de conducere”.