Prezent în cursul zilei de joi în Capitală, primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut numeroase discuții pe la ministere și structuri guvernamentale, prezentând problemele cu care se confruntă în teritoriu și solicitând măsuri pentru rezolvarea unor situații punctuale.

„Am purtat discuții la Ministerul Energiei cu ministrul Sebastian Burduja, pentru depunerea proiectului de realizare a parcului fotovoltaic la Termica și proiectul de reabilitare a rețelelor termice.

La Ministerul Dezvoltării am discutat despre depunerea proiectului de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, pentru blocul explodat în cartierul Burdujeni.

La Ministerul Dezvoltării, Direcția Termoficare, am avut discuții despre funcționarea sistemului de încălzire în iarna 2023-2024, dar și despre subvenții și ajutoare de stat”, a precizat edilul Sucevei.

La Ministerul Finanțelor Publice, Ion Lungu a avut discuții la Comisia de Împrumuturi pentru Autoritățile Publice Locale, referitor la creditul de aproximativ 12 milioane lei pentru cofinanțarea proiectelor europene prin PNRR.

La Compania Națională de Investiții discuțiile au fost legate de demararea lucrărilor la Creșa din Cartierul Burdujeni, precum și referitor la o serie de probleme punctuale la cele două investiții aflate în execuție, Sala Polivalentă și Baza sportivă tip 1.

„După discuțiile de astăzi s-au rezolvat o parte din problemele întâmpinate în implementarea proiectelor pe fonduri europene și guvernamentale”, a concluzionat Ion Lungu, la finele maratonului administrativ prin Capitală.