La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava puteți vizita până pe 31 august 2023 lucrările semnate de Claudia Prelipcean, în cadrul Expoziției „Vizual – Armonic”.

Am aflat de la artistă că încă studiază (este masterandă în an terminal la Universitatea Națională de Arte "George Enescu" Iași, secția Pictură, la clasa profesorilor Zamfira Bîrzu și Mihail Tarași), că asimilează cât mai multe informații, tehnici de lucru și experiențe, pentru ca tablourile pe care le realizează să spună o poveste, să trezească întrebări din partea celor care le privesc, să emoționeze.

Claudia Prelipcean a fost eleva profesorului și artistului plastic Sorin Baciu (la Școala Populară de Artă Suceava), care i-a urat succes pe mai departe și a felicitat-o pentru expoziție.

Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 16 august, în prezența unui public numeros, iar despre lucrărilor de pe simeze a vorbit artistul plastic Camelia Sadovei. „Ceea ce ne propune expozanta astăzi este o sumă din marele travaliu pe care l-a parcurs până în momentul acesta. Ea a cerut părerea tuturor profesioniștilor pe care i-a întâlnit și s-a asigurat că fiecare dintre noi a văzut câte ceva din ceea ce a lucrat dumneaei. Fiecare tablou spune câte ceva. Este absolut lăudabil, este absolut remarcabil ceea ce vedeți aici. Este munca câtorva ani asumați, cu foarte multă dificultate, cu foarte multă tenacitate și perseverență, lucru pentru care eu o felicit”, a spus Camelia Sadovei.

Prezentă la vernisaj, Lucia Pușcașu, artistul plastic, a felicitat-o pe Claudia Prelipcean și i-a urat un drum ușor, „să facă din inimă ce face, să aibă tenacitate, să fie perseverentă și să nu o intereseze ce vorbesc cei din jur, să-și urmeze calea, sufletul”.