Demersul primarului Sucevei, de a verifica în teren stadiul de pregătire a noului an școlar la unitățile de învățământ din municipiu, a continuat săptămâna aceasta cu o școală gimnazială și două colegii tehnice. Ion Lungu a precizat că, după ce săptămâna trecută a verificat lucrările de la patru școli, acum a venit rândul Școlii Gimnaziale nr. 8 din cartierul George Enescu, a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară și a Colegiului Tehnic „Petru Mușat”.

La Școala nr. 8 se lucrează la extinderea spațiilor educaționale prin  mansardarea clădirii și se dorește finalizarea lucrărilor exterioare până la venirea sezonului rece, după care să se continue lucrările la interior.

La „Alimentar”, pe lângă investiția făcută pentru dezvoltarea sistemului de învățământ dual, acum se lucrează la terenul de sport, conducerea instituției a solicitat o suplimentare bugetară, pentru a face lucrări de calitate, în vreme ce la „Petru Mușat” urmează să fie organizate foarte multe evenimente pentru aniversarea a 60 de ani de activitate.

„Am soluționat problemele ridicate și sunt convins că aceste școli vor fi pregătite corespunzător pentru începerea noului an școlar”, a spus edilul Sucevei, care va continua vizitele la unitățile școlare, până la începerea anului școlar, pe 11 septembrie.

Săptămâna trecută, Ion Lungu a vizitat Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Gimnazială nr. 9 din Obcini, Școala Gimnazială nr. 6 din Burdujeni Sat și Școala Gimnazială nr. 3 de pe Mărășești.