Un bărbat din municipiul Suceava, angajat al unei firme cu sediul în Pătrăuți, a suferit arsuri problematice la nivelul feței și ambilor ochi după un accident de muncă produs în timp ce intervenea la un camion aflat în service.

Miercuri, în jurul orei 15.00, polițiștii de la Secția Rurală Dărmănești au fost sesizați cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava a ajuns Lazăr Z., din Suceava care a suferit un accident în timp ce se afla la locul de muncă, respectiv la un service din Pătrăuți.

Din cercetările ulterioare a rezultat că angajatul  a dorit să desfacă un telescop de sub un camion, acesta fiind blocat, astfel că l-a supus procesului de încălzire.  Din păcate, telescop a explodat, iar uleiul care era în interiorul acestuia i-a sărit suceveanului în față.

Bărbatul a ajuns de urgență la spital, unde a fost diagnosticat preliminar cu arsură prin ulei fierbinte grad I, II, facies și ambii ochi.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,Neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,Nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și  ,,vătămare corporală din culpă”, dosar în cadrul căruia vor continua cercetările și vor da o soluție procedurală.