Pe fondul lipsei de încredere care „macină” societatea în toate categoriile sale, orice informație sau afirmație, chiar și ale specialiștilor, fiind pusă la îndoială, realizarea Sălii Polivalente Suceava, demarată anul acesta, este încă pusă la îndoială de multă lume, în special pe rețelele de socializare.

Tocmai de aceea, viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a decis să procedeze altfel – să le arate oamenilor pas cu pas cum se ajunge la șantier și cum se lucrează acolo, într-o zi normală, fără ca cineva să știe că vine vreun reprezentant al autorităților în șantier.

„Tot discutăm de o Sală Polivalentă care se construiește în municipiul Suceava și mulți nu cred...Mulți întreabă <unde este această Sală Polivalentă?>.

Explicația logică este – în zona Metro sau în spatele magazinului Metro.

Ei, acum mergem acolo, în șantier, veți vedea pe unde se ajunge. Sunt acele macarale pe care le vedeți deja în fundal, de pe Bulevardul Sofia Vicoveanca, cum mergem pe E 85 către Fălticeni, facem stânga pe o stradă de pământ, momentan, dar care va fi modernizată”, a explicat Lucian Harșovschi, filmat chiar când conducea mașina, spre viitoarea Sală Polivalentă.

 

 

Viceprimarul a arătat că există deja indicator pus cu „Sala Polivalentă Suceava” și către strada Iuliu Hossu, unde se află șantierul în lucru.

Dotat cu cască de protecție, accesoriu obligatoriu pe șantier, Lucian Harșovschi a început să prezinte lucrările efectuate până în prezent la acest obiectiv de investiții finanțat de CNI, al cărui beneficiar este Primăria Suceava, executantul fiind o firmă din Bistrița.

În filmare sunt prezentate armăturile făcute pentru turnarea radierului Sălii Polivalente, dar și mobilizarea de personal din teren, în condițiile în care vizita sa era una neanunțată.

„Important este că nu faceți economie la fier... puține blocuri din oraș au asemenea armătură”, a remarcat viceprimarul, care este și inginer de meserie, în discuțiile cu muncitorii și cu inginerul responsabil de lucrare.

„Termenul de execuție este de 21 de luni, au trecut deja vreo 40 de zile, încât în aproape 20 de luni ar trebui să fie gata lucrarea. Sperăm să respecte contractul, dar să și primească finanțare în continuare, încât municipiul Suceava să beneficieze de o Sală polivalentă așa cum trebuie – suntem doriți de acest lucru. Iar în această zonă vom avea și alte investiții importante, precum Aqua park-ul, dar și acel teren de sport la dimensiuni UEFA, la care se lucrează deja”, a concluzionat Harșovschi, care a precizat că va reveni în zonă, cu noutăți.

Investiția care se realizează în spatele zonei Metro reprezintă o clădire cu patru niveluri (S+P+2E), cu o suprafață utilă de 25.000 mp, care va fi utilizată în principal pentru activități sportive, dar care permite desfășurarea și altor acțiuni, precum cele culturale, sala principală având o capacitate de 5.000 de locuri.

În cadrul Sălii Polivalente vor exista două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, un spațiu de recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare. Clădirea va beneficia și de protecție antiseismică.