Dorneanul Liviu Cepoi a fost omagiat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu ocazia împlinirii a 100 de ani de Jocuri Olimpice de iarnă. În echipă cu Ioan Apostol, el a obținut cea mai bună performanță din istoria sporturilor de iarnă, în proba de sanie, respectiv un loc patru în proba de dublu la sanie la Jocurile Olimpice de la Albertville, din 1992.

”Ioan Apostol și Liviu Cepoi au coborât pe canalul de la La Plagne cu un singur gând, să intre în istoria olimpică. Au fost la 351 de miimi de secundă de medalia de bronz. Cu o sanie construită în RDG și reconfigurată de ei, performanța este cu atât mai valoroasă cu cât este a doua din toate timpurile pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă. La egalitate cu locul 4 al boberilor aviatori, Alexandru Papană și Dumitru Hubert, care au terminat pe locul 4 la JO Lake Placid 1932. Ioan Apostol și Liviu Cepoi dețin în palmaresul lor și un loc 6, al patrulea din toate timpurile pentru România la JO de iarnă, la Jocurile de la Lillehammer 1994. Ioan Apostol a fost de două ori purtător de drapel pentru România la ceremonia de deschidere, la Albertville 1992 și Lillehammer 1994. Jocurile Olimpice sunt moștenire, sărbătoare, evoluție. Să ne amintim, să celebrăm împreună sărbătoarea celor 100 de ani de la prima ediție a JO de iarnă Chamonix 1924 și să privim spre viitor”, se arată în postarea celor de la COSR.

Cea mai bună performanță din istoria sporturilor de iarnă este un loc trei la Jocurile Olimpice de iarnă din 1968, de la Grenoble. România a obținut prima și până în prezent singura medalie din istoria participărilor sale - medalia de bronz prin echipajul de bob-2 persoane, alcătuit din Ion Panțuru și Nicolae Neagoe.