Polițiștii de frontieră suceveni au reținut aproape 16.000 de pachete de țigări de contrabandă, la sfârșitul săptămânii trecute, după două acțiuni în zona de competență.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, în noaptea de vineri spre sâmbătă un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul care circula pe comunicația Izvoarele Sucevei – Cârlibaba. Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea în viteză, iar polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii suspecte. La aproximativ 500 m distanță, lucrătorii de la graniță au descoperit un microbuz marca Mercedes Sprinter înmatriculat în România, mașină care fusese abandonată, iar în interiorul acesteia mai multe colete cu țigări.

Microbuzul  a fost transportat la sediul Sectorului, unde, în urma inventarierii, au fost înregistrate 14.700 de pachete cu țigări de diferite mărci. Țigările, în valoare de 171.990 lei, și mașina, evaluată la 22.500 de lei, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Comisarul-șef Poroch-Serițan a mai arătat că sâmbăta trecută un echipaj de laServiciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava a oprit, la Siret, un autovehicul marca Volkswagen Caddy înmatriculat în Ucraina, mașină condusă de G.B., în vârstă de 55 de ani, cu dublă cetățenie română și ucraineană. Pentru că existau suspiciuni că ar fi transportat țigări, mașina a fost condusă la sediul STPF Suceava, unde au fost descoperite 1.244 de pachete de țigări care fuseseră ascunse în cutii de prăjituri, lenjerie, precum și într-o canistră de combustibil. Conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, țigările în valoare de 14.544 au fost ridicate în vederea confiscării, iar mașina, evaluată la 48.000 de lei, a fost indisponibilizată.