Furtul mai multor panouri solare și alte bunuri din cadrul unei stâne situate pe o toloacă din comuna Frătăuții Vechi a fost sesizat polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești în cursul dimineții de marți.

În urma deplasării la fața locului, pe imașul comunal din comuna Frătăuții Vechi a fost identificat proprietarul stânei, un bărbat de 62 de ani, din localitate, care a povestit că, în cursul nopții de luni spre marți, persoane necunoscute au pătruns în interiorul stânei, de unde au sustras 4 panouri solare, 2 bobine electrice, o butelie, un aragaz, 2 pături și mai multe bunuri fără valoare.

În urma verificărilor operative și a cercetărilor efectuate în zonă, s-a constatat că autorii faptei au folosit la comiterea infracțiunii o căruță trasă de un cal, în scurt timp poliţiştii ajungând pe fir la Gheorghe I., cel care condusese căruța, un bărbat de 38 de ani, din localitate. Acesta a recunoscut că furase bunurile în cursul nopții care trecuse și le-a depozitat în podul unei case nelocuite din satul Frătăuții Vechi. Bunurile recuperate au fost predate organelor de poliție, urmând a fi restituite persoanelor vătămate. Pe numele autorului a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.