Autoritățile sucevene au anunțat că în secția ATI a Spitalului Județean un mai este nici un loc liber pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19. Situația se menține de câteva zile bune, secția ATI fiind una din cele mai solicitate în acest momento. Potrivit datelor, la ATI erau intérnate 20 de persoane care prezentau forme grave, dintre aceștia 3 fiind ventilați non - invaziv și 5 intubați ventilați invaziv.

În ultimele 24 de ore au fost internate30 de persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 35 de persoane declarate vindecate. Din totalul celor 565 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 211 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 49 pacienți sunt în zona tampon și 305 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

În ceea ce privește Spitalul Municipal Rădăuți, joi dimineață erau internați 86 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre care doi erau în stare critică. În acest spital un mai era disponibil nici un loc în sectorul Covid, în timp ce la secția ATI Covid erau internati 2 pacienți, fără să existe vreun loc disponibil.

Situația era mai bună în Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Aici erau internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 16 prezintă forme medii și 3 forme grave. În acest spital erau libere 16 locuri în sectorul Covid. Și la Spitalul din Vatra Dornei erau 8 locuri libere în sectorul Covid. În această unitate medicale erau internați 19pacienți, 7 din ei prezentând forme grave.

Locuri disponibile în sectorul Covid erau și la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, 12 paturi, dar și la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde erau 9 locuri.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 378 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 65.