Un tânăr de 20 de ani din comuna Vatra Moldoviței a încercat să scape cu înverșunare de polițiști, fiind protagonistul unei urmăriri auto și pedestră până la prinderea sa. S-a ales cu un dosar penal și a fost sancționat contravențional pentru acte în neregulă.

Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață la Vatra Moldoviței, după ce în jurul orei 07.45 polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Vama au observat circulând din direcția Frumosu spre Vatra Moldoviței, pe DJ 176, un autoturism Audi A4, căruia i s-a efectuat semnal regulamentar de oprire. Conducătorul auto al mașinii a accelerat, continuându-și deplasarea pe DJ 176 în direcția Moldovița.

Echipajul de poliție a plecat în urmărirea autoturismului suspect pe o distanță de circa 300 metri, după care mașina a virat stânga pe un drum comunal ce face accesul în zona denumită ”Prund” din Vatra Moldoviței.

După parcurgerea distanței de circa 150 metri pe acest drum, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, intrând în derapaj. După ce autoturismul s-a oprit, cel de la volan a coborât și a fugit încercând să scape. Acesta s-a deplasat în direcția drumului principal pe o uliță îngustă, situată în imediata apropiere a locului în care autoturismul s-a oprit. Doi polițiști au continuat urmărirea acestuia pe jos, în timp ce alți doi cu autospeciala de poliție au revenit în DJ 176, continuând urmărirea acestuia.

Individul urmărit a fost ajuns și identificat în zona unei spălătorii auto din Vatra Moldoviței. El a fost legitimat, constatându-se că este vorba de un tânăr de 20 de ani din localitate, care nu deține un permis de conducere auto.  El le-a prezentat polițiștilor o asigurare de răspundere RCA expirată de la data de 14 ianuarie 2021, precum și dovada pentru certificatul de înmatriculare, a cărei valabilitate era expirată din data de 17 ianuarie 2021. Pentru lipsa documentelor în regulă a fost sancționat contravențional, pe numele său fiind întocmit un dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.