Sprijinul financiar pentru sectorul HoReCa, afectat până la limita falimentului de pandemia de Covid, riscă să nu ajungă la cei mai mici din acest sector, care în turismul rural din Bucovina au o pondere destul de importantă. Din formularea ordonanței de urgență există o situația neclară, în sensul că a fost concepută doar cu privire la SRL-uri.

Întreprinderile Individuale cu mai mulți angajați nu au fost luate în considerare, deoarece se solicită depunerea online a balanțelor de lucru care nu există la întreprinderile individuale.

Problema apare pentru a doua oară. Pentru granturile din luna noiembrie a anului trecut erau prevăzute ca eligibile Întreprinderile Individuale doar cu un singur angajat.

Referitor la această problemă, am primit un punct de vedere din partea Asociației Incoming România. ”În schema de ajutor de stat pentru HoReCa şi Turism, prevăzută de OUG 224, considerăm că trebuie luate în considerare și aceste forme de organizare, specifice în cazul turismului, ghizilor de turism (care activează și ca PFA, și ca II) și specifice ospitalității în cazul pensiunilor de agroturism (care activează și ca PFA, și ca II) și trebuie specificat clar modul în care pot aplica, în cadrul normelor de aplicare ale OUG 22 aflate în lucru.

Este o formă de normalitate și în acest mod sprijinul statului ar fi mai eficient și îndreptat spre cei care au nevoie şi susțin prin activitatea lor turismul în Romania indiferent de forma de organizare și de mărimea întreprinderii”, ne-a transmis președintele Ovidiu Tudor.