15 elevi au participat la un atelier de încondeiat ouă organizat de Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava. Pe parcursul a două săptămâni, elevii au parcurs cu migală toate etapele încondeierii ouălor: golirea și spălarea ouălor, trasarea modelului cu ceară, alternativ cu introducerea lor în băi de culoare, curățarea cerii și lăcuirea. Duminică, 18 aprilie, credincioșii participanți la Sfânta Liturghie, în Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava, au descoperit, cu surprindere, cât de talentați sunt copiii acestei parohii.

Micii încondeietori au expus lucrările lor foarte frumoase, aducând încântare credincioșilor. „La sfârșitul slujbei, a avut loc, printr-o expoziție, încheierea oficială a Atelierului de încondeiat ouă, atelier devenit o tradiție la parohia noastră, în perioada Postului Sfintelor Paști. Activitatea se înscrie într-un program mai amplu de păstrare și perpetuare a meșteșugurilor tradiționale bucovinene. Deși cei mai mulți dintre copii doreau să-și păstreze ouăle pe care le-au încondeiat, la insistențele vizitatorilor au fost nevoiți să vândă din ele”, au transmis pr. Gheorghe Husarciuc și prof. Ramona Nicoleta Husarciuc, organizatorii și inițiatorii atelierului de încondeiat ouă de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava.

Și în acest an, la organizarea acestui atelier, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava a avut drept colaborator Asociației „Mereu Tineri” din Suceava, care a asigurat toate cele necesare desfășurării proiectului. Conform http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/, organizatorii i-au felicitat pe copii pentru strădania lor, pentru implicare. „Sperăm că vor duce mai departe acest meșteșug. Nădăjduim că vom reuși să organizăm, în acest an, și alte activități pentru promovarea valorilor autentice românești, spre slava lui Dumnezeu”, a completat pr. Gheorghe Husarciuc.