Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat o amplă campanie în tot județul, privind retragerea produselor de înghețată din gama Mars, din loturile cu conținut de oxid de etilenă, considerate cu risc pentru consumatori, conform alertei transmise de Comisia Europeană.

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al DSVSA Suceava, ne-a declarat că în jur de 50 de supermarketuri, șase unități PECO și două depozite, toate din județul Suceava, au retras deja în mare parte sortimentele de înghețată de la consum. Este vorba de loturi de înghețată Bounty, Twix și Snickers.

”Suntem în plin proces de retragere a produselor, rugăm agenții economici să colaboreze, să ia legătura cu medicii veterinari, să stabilim dacă au produse din loturile care trebuie retrase. Înghețata este pusă sub sechestru de noi, ca autoritate sanitar-veterinară, și se trimite apoi la distrugere”, a explicat doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc.

Cei de la Mars au trimis un comunicat prin care încearcă să îi liniștească pe consumatori.

Aceștia au explicat că problema se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii Mars, la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE.

„Este important că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, au transmis cei de la Mars.

Și acest caz demonstrează că ar fi ideal ca noi, consumatorii, să optăm pentru produse care se fabrică cât mai aproape de locul în care sunt vândute. De ce? Pentru că, o demonstrează și statisticile, un produs cu un lanț de producție cât mai scurt este și mai sigur, mai ales la o gamă de genul înghețatei.