Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au acționat, marți, 20 iulie, în cazul unei grupări despre care s-au adunat date că se ocupa de contrabandă cu țigări pe filiera Ucraina-Suceava-Bihor. Au fost reținuți în arest patru suspecți, din care doi bihoreni și doi suceveni.

”În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii aprilie 2021, s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni de contrabandă cu produse accizabile (țigări) provenite din afara spațiului Uniunii Europene. Țigaretele erau transportate de pe raza județului Suceava și predate membrilor grupului în Bihor, unde erau și valorificate”, au explicat procurorii cum acționa gruparea.
În ziua de 20 iulie au fost efectuate 24 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Bihor, Suceava și Sibiu, în urma cărora au fost identificate și ridicate 17.310 pachete de țigări provenite din contrabandă, 1.024 litri de alcool deținut în afara antrepozitului fiscal, precum și sumele de 74.500 lei și 10.260 euro.
Cei patru inculpați reținuți în arestul poliției Bihor din seara zilei de 20 iulie au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru infracțiunea de ”constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă asimilată”.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava.