O nouă cursă externă de pe Aeroportul Internațional "Ștefan cel Mare" Suceava va fi operațională începând cu 31 octombrie 2021, respectiv Suceava - Manchester (Marea Britanie).

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că este vorba despre o frecvență de două zboruri pe săptămână, joi și duminică. Cursa low-cost va fi operată de către compania aeriană Ryanair.

În zilele de joi cursa va decola de la Manchester la ora 06:30 și va ateriza la Suceava la ora 11:45, apoi avionul va decola de la Suceava la ora 12:10, cu aterizare la Manchester la ora 13:25.

Pentru zborul de duminică, decolarea de la Manchester este la ora 07:00, cu aterizare la Suceava la ora 12:15. De la Suceava, avionul va decola de la Suceava la ora 12:40, cu aterizare la Manchester la ora 13:55.

Compania Ryanair mai operează în prezent cinci destinații externe de pe Aeroportul Internațional "Ștefan cel Mare" Suceava: Viena, Roma, Treviso, Milano și Rhodos.

„Companii aeriene importante aleg să deschidă rute noi pe aeroportul sucevean, ceea ce pentru noi este un indiciu important că serviciile oferite de aeroport sunt la cele mai înalte standarde. În aceste condiții, sperăm că în timpul cel mai scurt vom putea reveni la numărul de pasageri la nivelul anterior izbucnirii pandemiei. Desigur, este o veste bună pentru suceveni, inclusiv pentru cei din diaspora, dar și pentru oamenii de afaceri”, a declarat Flutur. Acesta a mai spus că eforturile administrației județene și ale conducerii aeroportului de a deschide noi curse „se materializează sistematic” și și-a exprimat speranța ca, în scurt timp, să vină „cu alte vești la fel de bune”, în primul rând „zboruri chiar mai lungi decât cele existente, cum ar fi, de exemplu, Spania”.