Dintre cele zece atlete care au reprezentat România la Campionatul European de Juniori I (Under 20), de la Tallin, din Estonia, trei provin din județul Suceava, este vorba de câmpulungencele Talida Sfarghiu și Mădălina Sîrbu și dorneanca Claudia Ionela Costiuc.

Cea mai bun rezultat a fost obținut de Talida Sfârghiu, sportiva pregătită de Elena-Erzilia Țâmpău la CSM Suceava și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc ocupând locul 4 în finala probei de 1.500 de metri, la doar 15 sutimi de secundă în spatele medaliatei cu bronz, iberica Mireya Arnedillo.

Colega sa de club, Mădălina Sîrbu, a ocupat locul 3 în Finala B a cursei de 5.000 de metri, unde a reușit un personal best, după ce a trecut linia de sosire în 16 minute, 57 de secunde și 90 sutimi.

La doar 16 ani, Claudia Ionela Costiuc, de la CSM Dorna Vatra Dornei, a ocupat ultimul loc în seriile de calificare ale probei de 800 de metri.

„Talida Sfarghiu a avut cea mai bună evoluție din lotul României, clasându-se pe locul 4 în proba de 1.500 de metri, doar 15 sutimi de secundă despărțind-o de o medalie europeană. Mădălina Sîrbu a terminat competiția pe locul 12 , reușind să își facă record personal în proba de 5000 de metri. Sunt foarte mulțumită de evoluția fetelor, ținând cont că e prima lor participare la un campionat european și emoțiile au fost foarte mari”, a declarat antrenoarea Erzilia Țâmpău.

România a fost reprezentată la Campionatele Europene de la Tallinn de 17 atleți, trei dintre aceștia fiind prezenți în finale.