Ziua de Sf. Ilie a fost una de foarte prost augur pentru un bărbat din comuna Botoșana, care făcea afaceri cu țigări de contrabandă. Dimineață, în jurul orei 9.00, polițiștii de la Compartimentul Rutier Gura Humorului au oprit, în zona centrală, un VW Passat, la volanul căruia era Leonte G., în vârstă de 51 de ani, din Botoșana. În mașină se aflau țigări de proveniență extracomunitară, au constatat polițiștii.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției orașului Gura Humorului, unde au fost inventariate 1300 de pachete de țigări de diferite mărci, cu timbru ucrainean. 

Având probabil informații adunate anterior, polițiștii au obținut în scurt timp din partea instanței și un mandat de percheziție domiciliară. La locuința suspectului au mai fost găsite încă aproape 1200 de pachete de țigări de același gen.

Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoturismul folosit la transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Ancheta a fost preluată de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pe numele bărbatului de 51 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia acesta a fost introdus în arestul poliției județene.

Cercetările continuă, existând, se pare, date că este vorba de o activitate infracțională mai amplă.