Întreg județul Suceava se va afla sub Cod Portocaliu de vânt puternic, conform unei avertizări meteo transmise de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este valabilă de marți, 2 aprilie, ora 8.00, și până în seara aceleiași zile, respectiv ora 18.00.

”Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h”, se arată în avertizarea celor de la ANM.

În acest context, reprezentanții ISU Suceava au transmis și câteva recomandări:

- fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

- parcați autoturismele în locuri ferite;

- nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.