Scene incredibile s-au petrecut în cimitirul nou din satul Corocăiești, comuna Verești. Mormântul unui bărbat îngropat recent a fost profanat de un ”frate” de credință.

În dimineața zilei de 2 aprilie, în jurul orei 9.30, polițiștii Secției Rurale Ipotești au fost sesizați prin 112 de către preotul paroh al Bisericii cu hramul ”Sfânta Treime” Corocăiești despre faptul că un mormânt situat în cimitirul nou a fost profanat.

Preotul deține în administrare Cimitirul ”Sf. Apostol Toma” și fusese anunțat despre grozăvie de familia unui cunoscut localnic îngropat săptămâna trecută.  Membrii familiei s-au alarmat după ce au găsit mormântul săpat și capacul de la sicriu deschis.

După ce a văzut cu ochii săi grozăvia, preotul a sunat la 112.

Autorul faptei nu a fost greu de găsit, acesta asumându-și ce a făcut.

Ilie R., în vârstă de 45 de ani, care figurează cu domiciliul în Stroiești, a recunoscut comiterea faptei.

Acesta le-a spus polițiștilor că este simpatizant al cultului ”Oastea Domnului”, a fost prezent la înmormântarea din data de 28 martie 2024 și l-a visat peste noapte pe ”fratele” Viorel.

Bărbatul a înțeles că mortul i-a transmis un semn de viață din sicriu, astfel că s-a dus și l-a dezgropat.

Autorul a venit pe parcursul nopții de la Stroiești și pe la ora 3.00 din noapte ar fi început să sape în mormânt. După ce a ajuns la sicriu chiar bărbatul i-ar fi anunțat pe membrii familiei defunctului că acesta a înviat.

Bărbatul îngropat pe 28 martie a fost o figură foarte cunoscută la Corocăiești-Verești și nu numai.

Viorel Petrescu, lider al mișcării ”Oastea Domnului”, a fost înhumat după o ceremonie cu o participare foarte numeroasă, fiind un nume cunoscut și respectat printre credincioși. 

Revenind la autor, după declarațiile pe care le-a dat, evident că bărbatul în vârstă de 45 de ani nu putea ajunge în altă parte decât la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean.     

Foarte probabil, acesta va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut discernământ la comiterea faptei comise pe timp de noapte.

Polițiștii au întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, așa cum este încadrată fapta în Codul Penal.