O autoutilitară care era radiată din circulație a fost depistată în trafic cu ajutorul unei noi aplicații, E-DAC, care este folosită de polițiștii suceveni începând cu data de 31 martie.

În cursul dimineții de marți, 2 aprilie, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 9 Șcheia au observat în trafic, pe DN 17, la Ilișești, o autoutilitară care avea numere de înmatriculare ale unei alte țări.

Pentru că au avut o serie de suspiciuni, polițiștii au oprit mașina, la volanul căreia se afla un tânăr de 29 de ani, din Pătrăuți. Acesta a prezentat la control documentele personale și ale mașinii.

”În urma inspectării vizuale amănunțite a numerelor de înmatriculare a rezultat faptul că acestea nu respectau standardele în vigoare ale autorităților străine și s-a procedat la verificarea autoutilitarei în bazele de date cu utilizarea aplicație E-DAC.

În urma interogării bazelor de date și a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că autoutilitara în cauză era radiată din circulație și exportată din statul străin”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

După verificarea poliței RCA, polițiștii au constatat mai multe neconcordanțe cu standardele internaționale, care au dus la concluzia că documentul era falsificat.

”În urma tuturor verificărilor efectuate de către polițiști cu utilizarea dispozitivelor mobile și utilizarea aplicației informatice E-DAC s-a constatat faptul că autoutilitara oprită pentru control nu avea nici ITP și nici RCA valabile, iar plăcuțele de înmatriculare nu erau conforme cu standardele, stabilindu-se că autoutilitara era radiată din circulație”, au concluzionat reprezentanții IPJ Suceava.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu consumase băuturi alcoolice.

El s-a ales cu dosar penal și este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.