Centrul de vaccinare anticovid din incinta Parcului Zoologic din Rădăuți se închide temporar, începând de marți, 25 mai a.c., a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă. Ea a precizat că în Rădăuți activitatea de vaccinare se va desfășura la centrul mobil de pe esplanada din centrul orașului. Programul este zilnic, între orele 8.00-18.00, până la sfârșitul săptămânii. În centrul de pe esplanada centrală din Rădăuți se utilizează vaccin Pfizer BioNtech, Moderna sau AstraZeneca, iar vaccinarea se face și aici fără programare, doar cu actul de identitate. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a mai spus că, la solicitarea unităților administrativ-teritoriale din zona Rădăuți, echipa mobilă se deplasează pentru vaccinarea persoanelor care solicită acest lucru. 

Situația vaccinărilor de duminică, 23 mai a.c., în județul Suceava arată o scădere a ritmului de vaccinare. Astfel, duminică s-au vaccinat doar 404 persoane, dintre care 184 cu doza I și 220 cu doza a II-a. La centrele din Marginea, Salcea și Sf. Ilie, Șcheia, s-au vaccinat doar șase, trei și respectiv patru persoane. La Dolhasca și la Gura Humorului duminică s-au vaccinat câte 18 persoane, la Siret – 28, la Fălticeni – 32, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc – 41 de persoane. Centrele care în mod obișnuit au un ritm zilnic ridicat, de 100 sau peste 100 de persoane, duminică au înregistrat înjumătățirea numărului celor vaccinați: Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Iulius Mall Suceava – câte 50 de persoane, Școala Gimnazială „Miron Costin” – 42 de persoane, drive-thru din parcarea Shopping City Suceava – 51 de persoane. Surprinzător, la centrul din incinta Parcului Zoo Rădăuți, unde de regulă mergeau să se vaccineze foarte puține persoane, de data aceasta s-au înregistrat 61 de oameni vaccinați.

Până la data de 23 mai, în județ s-au vaccinat anticovid 77.574 persoane, din care 63.161 persoane au primit și doza a II-a.