Concursul pentru ocuparea a 18 posturi de asistent medical la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a încheiat cu rămânerea a 8 posturi de asistent principal vacante, deoarece nici un candidat pentru acestea nu a trecut de proba scrisă.

La concurs au fost înscriși 118 candidați: pentru două posturi de asistent debutant s-au înscris 24 de candidați, pentru 8 posturi de asistent generalist s-au înscris 79 de candidați, iar pentru 8 posturi de asistent principal s-au înscris 15 candidați.

După proba scrisă, au fost admiși 25 de candidați, dintre care 5 pentru posturile de asistenți medicali debutanți și 20 pentru asistenți medicali generaliști. Pentru posturile de asistent medical principal nu a promovat nici un candidat proba scrisă. De a doua probă, cea practică, au trecut doar 10 candidați – doi pentru posturile de debutanți și 8 pentru cele de asistenți medicali generaliști. Ei au promovat și ultima probă, cea a interviului, și urmează să fie angajați cu contract pe perioadă nedeterminată, în următoarele două săptămâni. Cel mai mare punctaj obținut la un concurs a fost de 100 de puncte.

Comisia de examinare a fost formată din directorul de îngrijiri Oana Stanciu și două asistente medicale cu studii superioare. Printre asistenții medicali care au promovat concursul se numără și 6 dintre cei care au fost angajați temporar, pe perioada stării de urgență și de alertă – un asistent debutat și 5 asistenți medicali generaliști. Toți cei angajați acum pe perioadă nedeterminată, în urma concursului, urmează să fie repartizați pe secții, în funcție de posturile disponibile.

„Deși situația a părut demotivantă pentru noi, ca angajatori, la proba scrisă, proba practică ne-a ridicat moralul și ne-a oferit posibilitatea de a face o selecție în acord cu obiectivul nostru. Am încredere că acei colegi care au abordat cu superficialitate sau au fost mai puțin adaptați noii metode de examinare se vor prezenta mult mai pregătiți la examenele viitoare”, a declarat Oana Stanciu, după finalizarea concursului.

Menționăm că în urma probei scrise au fost cinci contestații. În urma soluționării, doi candidați au rămas cu același punctaj, iar la trei punctajul a fost diminuat.

Pentru asistenți debutanți vechimea cerută la concurs este de maximum 6 luni, pentru generaliști se cere vechime peste 6 luni, până la examenul de asistent medical principal, care se poate susține de către cei care au peste 5 ani vechime.