Județul Suceava a revenit, marți, la zero cazuri noi de infectare cu SARS- Cov-2, nici un caz nefiind identificat dintre cele 777 de persoane testate. Incidența cazurilor pozitive rămâne la 0,01 la mia de locuitori.

La nivel național, în intervalul 19-20 iulie au fost efectuate 13.188 de teste RT-PCR și 18.098 de teste rapide antigenice, în urma cărora au fost înregistrate 95 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În intervalul 19-20 iulie, orele 10.00, au fost raportate de către INSP patru decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Brașov, Maramureș, Prahova și municipiul București.

Unul dintre aceste decese este anterior intervalului  menționat și a fost introdus în baza de date la solicitarea Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate, și s-a produs în luna noiembrie 2020, în județul Brașov. Trei dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 244. Dintre acestea, 36 sunt internate la ATI.