Accesul în instituțiile publice este permis, din data de 25 octombrie, doar persoanelor vaccinate anticovid, celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 6 luni sau care prezintă un test Covid (test antigen rapid sau RT PCR). Această măsură face ca persoanele care se prezintă la Casa Județeană de Pensii Suceava și nu se încadrează în categoriile enumerate să nu poată intra în instituție.

Directorul CJP Suceava, Constantin Boliacu, a declarat că dacă în cazul celor care au doar de predat documente situația s-a rezolvat simplu, prin preluarea acestora de către doi funcționari desemnați, în cazul persoanelor care vin după ajutorul acordat pentru înmormântare și nu sunt vaccinate, trecute prin boală sau testate, accesul nu este permis și banii nu pot fi dați decât la ghișeu. Ajutorul de deces este de 5.380 de lei. Termenul de ridicare a banilor este de 3 ani.

Luni dimineață, în jurul orei 9.00, în incinta Casei de Pensii Suceava erau 14 persoane, iar afară erau 12 persoane care nu îndeplineau condițiile de acces. Pe ușă au fost afișate noile reguli, iar directorul Boliacu a declarat că a discutat cu oamenii și aceștia s-au arătat înțelegători în privința obligației de respectare a măsurilor instituite de Guvern.  

În ceea ce privește rata de vaccinare în rândul salariaților CJP, Constantin Boliacu a declarat că este de aproximativ 48% și că au început să se vaccineze și cei 30 de noi salariați angajați pe perioadă determinată.