Bucovina Rădăuți a susținut, ieri, un joc test pe teren neutru, la Piatra Neamț, împotriva formației de Liga a II-a Aerostar Bacău. Trupa lui Daniel Munteanu a intrat în avantaj la pauză ca urmare a reușitei semnate de Corban, în minutele de început ale partidei, însă rădăuțenii au dat o replică foarte bună în repriza secundă. Fotbaliștii antrenați de Iulian Ionesi au izbutit să puncteze de trei ori prin Robert Ciobanu, Alin Florescu, din penalty, și Daniel Bejenar, impunându-se la final cu scorul de 3-2. Acesta a fost al doilea meci de pregătire al Bucovinei din această iarnă, după cel de sâmbătă, de la Suceava, cu LPS, încheiat nedecis, 6-6. Trebuie precizat că rădăuțenii au profitat de duelul cu Aerostar pentru a rula toți jucătorii, inclusiv pe experimentații Vasile Vitu și Stejărel Vișinar, care au evoluat pentru Foresta în prima parte a campionatului Ligii a III-a.

Bucovina Rădăuți (repriza I): Puianu – Șpac, Vișinar, Chirilescu, E. Ciobanu, Dănilă, Pitic, I. Plămadă, Stroe, I. Coroamă, Stoian.

Bucovina Rădăuți (repriza a II-a): Butnariu – Antonesei, Nistor, Florescu, Coajă, Vitu, Bejenar, Irimescu, C. Coroamă, Străjeriu, R. Ciobanu.

Rădăuțenii vor mai susține alte 10 partide de verificare până pe data de 13 martie, când va debuta sezonul de primăvară, după cum urmează: pe 23 ianuarie cu Juniorul Suceava, pe 27 ianuarie cu Hușana Huși, pe 30 ianuarie cu Șomuz Fălticeni, pe 13 februarie cu Juniorul Suceava, pe 17 februarie cu Hușana Huși, pe 20 februarie cu Șomuz Fălticeni, pe 24 februarie cu Dante Botoșani, pe 27 februarie cu Ceahlăul Piatra Neamț, pe 3 martie cu Dante Botoșani și pe 6 martie cu FC Botoșani, juniorii de elită.

De asemenea, între 3 și 13 februarie Bucovina va efectua un stagiu de pregătire centralizată într-o locație ce urmează a fi stabilită.

Bucovina Rădăuți a avut un parcurs foarte bun în actuala ediție de campionat. Elevii lui Iulian Ionesi ocupă locul al treilea al clasamentului Seriei I din Liga a III-a, și asta doar pentru că au golaveraj mai slab în fața celor două formații de pe primele două locuri, Știința Miroslava și Foresta Suceava. După disputarea a 10 etape, inclusiv una din retur, cele trei formații sunt la egalitate de puncte, 22.