Gruparea Șomuz Fălticeni a început ieri seria meciurilor de pregătire cu un duel tare, în deplasare, în compania formației de eșalonul secund Csikszereda Miercurea Ciuc. După o primă repriză echilibrată, încheiată cu scorul de 1-0 în favoarea echipei gazdă, jocul s-a animat în mitanul secund. Fiind mai înaintați în acest moment din punct de vedere al pregătirii fizice, fotbaliștii de la Csikszereda au arătat mai multă prospețime în partea a doua a întâlnirii, impunându-se la final cu scorul de 6-2. Pentru formația antrenată de Daniel Stoica au punctat Ionuț Polifron, care a reluat mingea cu capul în plasă în urma unui corner, și Franck Tchassem, cu un șut puternic, la semiînălțime, la capătul unei acțiuni personale.

În acest meci au debutat în tricoul celor de la Șomuz tinerii jucători Ionuț Polifron (CSU Craiova) și Ionuț Vartolomei (Sportul Chișcani).

„A fost un joc util, disputat în condiții foarte bune, pe terenul sintetic din Miercurea Ciuc. Am întâlnit o echipă solidă, care evoluează într-un eșalon superior, dar cred că ne-am descurcat onorabil, ținând cont că am reluat antrenamentele abia la începutul acestei săptămâni”, a declarat directorul sportiv al grupării fălticenene, Iulian Darabă.

Șomuz a început partida în alcătuirea: Cl. Chindriș, Dohotaru, Toukam, Njindja, Ursu, Netbai, Zamă, Vartolomei, Robciuc, Tchassem, Tutuță. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat A. Pascal, Polifron, Cazacu și Chisăliță.

Următorul joc test al grupării fălticenene va avea loc vineri, tot în compania unei formații de Liga a II-a, este vorba de Aerostar Bacău. Meciul se va desfășura pe terenul sintetic din Piatra Neamț, cu începere de la ora 13.00.

Până în prezent, Șomuz mai are perfectate două partide amicale, ambele cu Bucovina Rădăuți, pe 30 ianuarie și 20 februarie.

Pe 13 martie, în primul meci de campionat din 2021, Șomuz Fălticeni va evolua în deplasare, pe terenul celor de la Sporting Juniorul Vaslui.