Echipa de juniori I a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a încheiat pregătirea pentru turneul final național, acolo unde handbaliștii antrenați de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc sunt cotați cu prima șansă la cucerirea trofeului.

Întrecerea se va desfășura în perioada 31 mai - 4 iunie în Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu” din Focșani. CSU Suceava a fost repartizată în Grupa A, urmând să joace cu CSM București miercuri, de la ora 12:00, cu HC Talentul este Cheia București joi, de la ora 10:00, și cu Potaissa Turda vineri, de la ora 12:00. Din Grupa B fac parte formațiile CSȘ 2 Baia Mare, CSM Focșani, CS Medgidia și CSȘ Sighișoara. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale, care vor avea loc sâmbătă. Duminică, de la 11:00, este programată finala mică, iar de la ora 13:00, finala mare.

Marea vedetă a turneului final va fi fără doar și poate „universitarul” Daniel Stanciuc, care a devenit deja un nume greu în echipa națională de seniori a României, evoluțiile constant bune din Liga Zimbrilor favorizându-i transferul la campioana Dinamo București, începând din ediția viitoare de campionat.

„Vor fi ultimele meciuri pentru mine la Suceava, alături de băieții cu care mi-am început aventura în acest sport. Sunt convins că o să ne simțim și de această dată bine împreună și o să facem tot ce depinde de noi ca să încheiem junioratul la nivelul cel mai înalt, în postura de campioni naționali”, a declarat Daniel Stanciuc.

CSU Suceava se va baza la turneul de la Focșani pe următorii jucători: Dragoș Podovei, Florin Sîrghie, Ștefan Leonte – Teodor Ilucă, Andrei Rață, Sorin Grigore, Bogdan Niculaie, Daniel Stanciuc, Ștefan Armanu, Codrin Radu, Luca Cazac, Emanuel Șerban, Cătălin Zarițchi, Alexandru Focșăneanu, Alexandru Reuț și Codrin Dascălu. Antrenori: Vasile Boca - antrenor principal, Ioan Tcaciuc - antrenor secund, Petru Ghervan - director tehnic, Octavian Andreica - kinetoterapeut.