Problema aglomerației în traficul rutier, care a fost resimțită puternic chiar în cursul zilei de marți, când s-au produs numeroase blocaje și circulația a fost “paralizată” temporar, este considerată de primarul Sucevei, Ion Lungu, una dintre principalele direcții în care trebuie luate măsuri noi, indicate de specialiști.

“În această dimineață am semnat contractul documentației tehnico-economice aferentă proiectului <Sistem integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunatățirii calității vieții>, cu firma câștigătoarea a licitației organizate de primărie, SC ADURO IMPEX SRL din București. Valoarea contractului este de 750.652 lei”, a anunțat miercuri edilul sucevean.

Activitățile din cadrul proiectului sunt:

1. Crearea unui sistem integrat de management al traficului în municipiul Suceava (linie verde, detectarea numărului de vehicule aflate în trafic, detectarea locurilor de parcare neocupate - libere, amenajare/reamenajare intersecții, amenajare treceri de pietoni cu semnal controlat pentru persoanele cu deficiențe sau cu nevoi speciale etc.)
2. Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor pe traseul Sofia Vicoveanca - Zona centrală - Cetatea de Scaun - Parc Șipote - Malul râului Suceava - Cetatea Zamca - Calea Unirii - strada Cuza Vodă - Cartierul Tinereții(Laniște).
3. Plantarea de perdele vegetale-verzi, de-a lungul principalelor artere rutiere în vederea reducerii emisiilor de CO 2 și a poluării generate de traficul rutier.
Selectarea speciilor de arbori și arbuști care vor fi plantați se va face funcție de condițiile pedo-climatice specifice municipiului Suceava.
Suma necesară pentru realizarea documentației este asigurată din fonduri europene, lider de parteneriat fiind Agenția de Dezvoltare Nord – Est.