Rata redusă de vaccinare împotriva Covid-19 înregistrată în municipiul Suceava a determinat administrația locală, cu acordul Direcției de Sănătate Publică, să decidă suspendarea activității a trei centre de vaccinare în luna august. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că centrele de vaccinare organizate la Școala Gimnazială „Miron Costin”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și Universitatea „Ștefan cel Mare” se vor închide în perioada 1-31 august a.c.. Rămân deschise cel de la Iulius Mall și centrul drive-thru din parcarea Shopping City Suceava.

 

Programul de funcționare de la centrul de vaccinare de la Iulius Mall Suceava va fi 8-20, cu tipurile de vaccin Moderna, Pfizer, AstraZeneca și Johnson&Johnosn.   

La centrul de la Shoping City, se vor face vaccinări cu Pfizer și Johnson&Johnson

Potrivit primarului, în ultima săptămână în centrele din municipiul Suceava s-au vaccinat anticovid 823 de persoane, dintre care 31 de persoane la școala „Miron Costin”, 103 persoane la centrul de la colegiul „Ștefan cel Mare”, 379 la Iulius Mall și 247 la centrul drive – thru. Numărul vaccinurilor administrate a crescut cu 100 față de perioada anterioră, dar este tot redus, față de așteptările autorităților.