Ediția a XV-a a Campionatului Republicii Moldova la alergare pe șosea s-a derulat zilele trecute, în localitatea Ungheni. Competiția a avut în program alergări pe distanța de 10 kilometri la categoriile de vârstă juniori I (Under 20), seniori și veterani. Pe lângă sportivii din țara vecină, la startul competiției a fost prezentă, la invitația organizatorilor, și o delegație de atleți de la CSM Dorna Vatra Dornei, pregătiți de Cristian Prâsneac, care au lăsat o bună impresie. Astfel, Claudia Ionela Costiuc s-a clasat a doua la categoria open și pe primul loc în întrecerea junioarelor, în vreme ce Alexandru Prâsneac a sosit al doilea în cursa juniorilor, devansându-l pe colegul său de club Robert Petru Kore, care a venit al patrulea.

O comportare foarte bună a avut și Andrei Ihnatiuc, atlet cu dublă legitimare CSȘ Rădăuți – CSM Dorna Vatra Dornei. Sportivul pregătit de Bogdan Roșcăneanu a câștigat concursul juniorilor, ratând de puțin podiumul la seniori.

„Sunt bucuros pentru aceste rezultate, mai ales că timpii obținuți sunt foarte buni pentru această perioadă a anului. Țintele noastre pentru sezonul viitor sunt Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Banska Bystrica (Slovacia), și Campionatul European de juniori II, de la Ierusalim (Israel)”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei și Consiliului Local Vatra Dornei.