Campania „Decembrie de poveste”, care se desfășoară în perioada 10 noiembrie - 15 decembrie 2021 și este organizată de Fundația FARA, are ca scop oferirea de daruri copiilor din centrele sociale din Suceava și Fălticeni, centre subordonate FARA.

„Ajută-ne să le arătăm copiilor noștri că sunt copii buni și cuminți și că Moșul nu i-a uitat! În schimb vei primi bucurie, zâmbete și dragoste”, este mesajul transmis de coordonatorii campaniei din județul Suceava, care sunt convinși că „suntem înconjurați de oameni de bine care doresc să transforme visurile în realitate. Fii parte din campania <Decembrie de Poveste> și decorează-ți Crăciunul cu bucuria de a dărui. Colectăm daruri de Crăciun făcute din inimă și gânduri bune expuse într-o felicitare pentru a inspira copiii să își păstreze zâmbetul și speranța de sărbători”.

În mesaj se mai spune: „Răspunde și tu scrisorilor trimise pe adresa lui Moș Crăciun. Pregătește într-o cutie de pantofi, sau oricare altă dimensiune, câteva daruri noi (jucării, jocuri educaționale, cărți de povești/colorat, hăinuțe, încălțări, ceva dulce) și o scrisoare din partea ta. Darurile ambalate frumos se pot aduce la sediul Fundației FARA din str. Cetății, nr. 5, Suceava, sau în Fălticeni, str. Cuza Vodă, nr. 4B, sau venim noi să le colectăm. Poți solicita una, mai multe sau toate scrisorile destinate Moșului la adresa de e-mail cnetedu@faracharity.ro”.

Persoane de contact: Suceava: Carmen Netedu, director program Locuințe Protejate și Relații Comunitare, e-mail: cnetedu@faracharity.ro Telefon – 0743 097 700; Fălticeni, persoană de contact: Andra Bolohan, manager Centru de zi terapie și recuperare, e-mail: sftereza@faracharity.ro telefon: 0754 513 364.

Fundația FARA oferă de 30 de ani sprijin pentru a atenua consecințele sărăciei, abuzului și traumelor asupra copiilor, tinerilor și adulților vulnerabili, marginalizați și discriminați. „Ne străduim prin programele noastre să creștem copii și tineri rezilienți și responsabili, să construim familii solide și funcționale și comunități implicate. Ne concentrăm efortul și demonstrăm prin acțiune că iubim, slujim și investim în cei care au cea mai mare nevoie de sprijin, să contribuim la atenuarea traumelor în rândul copiilor, tinerilor și adulților marginalizați, să dăruim speranță pentru împlinirea visurilor, să-i ajutăm să găsească răspunsuri și resurse pentru construirea viitorului. În perioada de sărbători ne dorim să le oferim sărbători de poveste cu ajutorul sponsorilor și donatorilor de pretutindeni”, au transmis reprezentanții FARA.