Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia  Sucevei și Rădăuților (Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață și Departamentul Media), Casa Corpului Didactic „George Tofan”, Monitorul de Suceava și NEstTV, organizează, în perioada 15.11-28.12.2021, Concursul național de miniproiecte cultural-patrimoniale „Crăciunul familiei mele”.

După cum ne-a spus inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, coordonator de program, concursul de adresează familiilor cu copii. Participanții vor realiza o înregistrare video, de 5-7 minute, în care vor surprinde felul în care familia se pregătește pentru Sărbătoarea Nașterii Pruncului Sfânt. „O listă nonexhaustivă de activități de familie: postul, spovedania și împărtășirea din perioada premergătoare Crăciunului; tradiții și obiceiuri legate de sărbătorile creștine – Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ierarh Nicolae; tradiții și obiceiuri de Crăciun – colinda, steaua, calea magilor, împodobirea bradului; seri de lectură și de povești; lectură biblică și patristică; dialoguri duhovnicești etc.”, a explicat coordonatoarea programului.

La începutul înregistrării, se vor specifica numele familiei, parohia de proveniență, câteva date semnificative și relevante despre relația membrilor familiei. Juriul nu va depuncta calitatea înregistrării, dar este recomandat ca ea să fie făcută în condiții suficient de bune care să permită audiția. Înregistrarea se poate realiza cu orice mijloc electronic (telefon, laptop, cameră video etc.).

Materialul video va fi transmis către organizatori, pe adresa daniela@isj.sv.edu.ro, până la data de 28.12.2021. Formularul de înscriere în concurs se va completa și transmite în aceeași zi. Prin trimiterea materialului video și a formularului de înscriere, participanții își exprimă acordul privind prelucrarea datelor personale, precum și folosirea materialelor în vederea promovării.

În evaluarea lucrărilor, a mai spus inspectorul școlar Daniela Ceredeev, se vor puncta: implicarea întregii familii în activități; fidelitatea față de învățătura de credință; autenticitatea tradițiilor și obiceiurilor evocate; originalitatea; creativitatea și sensibilitatea momentului.

Rezultatele concursului vor fi anunțate de Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2022.