Echipe de intervenție ale Secției Drumuri Naționale(SDN) Suceava au început, luni, în regim de urgență, lucrări de completare acostamente cu material frezat pe DN2, km 473 – 474, la solicitarea prefectului Alexandru Moldovan.

Prefectul a cerut, de asemenea, conducerii SDN identificarea zonelor în care vor fi amplasate  deocamdată 10 toalete ecologice, care vor fi suplimentate luându-se în considerare valorile de trafic ce vor fi înregistrate în perioada următoare.

Totodată, luând în considerare valorile crescute de trafic, în special vehicule de mare tonaj care au ca destinație Ucraina, care au condus la crearea de coloane de așteptare pe DN 2 în zona de drum Suceava – Siret, Moldovan a dispus analizarea posibilității organizării unui spațiu de parcare care să asigure staționarea temporară a unui număr ridicat de autovehicule și care va permite fluidizarea circulației în zona Punctului de trecere a frontierei Siret. „În urma discuțiilor cu primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, acesta și-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziție un teren din domeniul localității, unde este posibilă staționarea temporară a aproximativ 300 de tiruri, urmând a fi identificate și alte posibile terenuri”, a declarat prefectul Moldovan.

În această zonă de staționare temporară vor fi asigurate condiții normale de odihnă, vor fi amplasate toalete ecologice, dușuri mobile, va fi organizat fluxul de intrare – ieșire a tirurilor sub coordonarea structurilor MAI.

În ceea ce privește autoritățile vamale, au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de lucrători vamali cu 7 posturi, urmând ca în perioada următoare să fie completate cu încă 2 lucrători.