Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Dan Vatră, a demisionat, luni, din funcție. Deocamdată, Vatră nu a oferit detalii despre motivele care l-au determinat să ia această decizie, dar a precizat că i-a fost aprobată demisia fără preaviz, astfel că de marți, 21 iunie a.c., nu mai este managerul spitalului.

Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat că începând de marți, 21 iunie a.c., spitalul va fi condus de medicul Flaviu Sima, șeful secției Anestezie Terapie Intensivă. Bogdan Loghin a afirmat că dr. Sima va prelua cu titlu interimar funcția de manager al spitalului, dar nu poate spune cât timp va dura interimatul.

Contactat telefonic, medicul și-a exprimat speranța că va conduce spitalul pe termen lung pentru că este nevoie de continuitate.  De asemenea, dr. Sima a precizat că va lucra în continuare și la ATI deoarece secția pe care a condus-o din iunie 2021 are deficit de medici.

Noul manager al Spitalului Municipal Rădăuți are 33 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași în anul 2013. Din ianuarie 2019 este medic specialist ATI. În perioada 1 aprilie 2019 - 1 februarie 2020 a lucrat ca medic specialist ATI la Spitalul Clinic de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” Iași și din februarie 2020 a venit la Spitalul Municipal Rădăuți. Este originar din Milișăuți, unde locuiește și în prezent; este căsătorit și are doi copii.

În ultimul an Spitalul Municipal Rădăuți a avut trei manageri. În martie 2021 Consiliul de Administrație l-a demis pe avocatul Traian Andronachi și l-a numit pe economistul Romeo Cătălin Negruț, care a demisionat în septembrie 2021 și a fost înlocuit cu economistul Dan Vatră.