Administrația locală rădăuțeană face ultimele retușuri pentru pregătirea Zilelor Municipiului 2022, manifestare care se va desfășura în perioada 30 iunie - 3iulie și care va cuprinde o paletă largă de manifestări. Debutul acestora va fi făcut joi, 30 iunie, la orele 14.00, la Casa Municipală de Cultură, cu primirea grupurilor participante la Festivalul Internațional de Folclor „Arcanul” ediția a XXIX-a. Vineri, 1 iulie, este programată întâlnirea conducătorilor celor șase ansambluri din străinătate participante la festival, din Serbia, Polonia, Ucraina, Turcia, Slovenia, Republica Moldova, cu reprezentanții administrației locale, la sala de ședințe a Bibliotecii Municipale. Tot acolo, istoricul prof. dr. Daniel Hrenciuc va lansa volumele „Criza ucraineană” și „Maghiari în Bucovina”, după care, la Galeriile de Artă va avea loc vernisajul taberei de pictură „Traian Postolache” și, la Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, a expoziției de cămăși tradiționale „Din zestrea Bucovinei”. În aceeași zi, de la orele 16.30, va începe parada cântecului, dansului și portului popular, cuplurile rădăuțene care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor primi „Diplome de aur”,

apoi, la orele serii, vor avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Folclor „Arcanul” și recitaluri susținute de Adriana Bucevschi, Dana și Alexandra Dăncilă. Ziua de sâmbătă 2 iulie va începe cu o competiție de lupte greco-romane, urmată de streetball, tenis de masă, tenis cu piciorul, cros și un campionat de handbal, iar de la orele 15.00 va avea loc un spectacol de varietăți susținut de orchestra Școlii de Artă din Ciudei-Ucraina.

 

 Voltaj, Density Grace, Mario Joy și DJ Sava vor concerta în piața centrală

 

De la orele 17.00, pe scena Festivalului „Arcanul” vor evolua ansamblurile artistice din străinătate, mai exact din Ucraina, Turcia, Republica Moldova, Slovenia, Serbia și Polonia. Pentru orele 21.00. este programat un concert cu Sorin Costiuc Band, iar de la 21.45. va urma un show cu trupa Voltaj. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Duminică 3 iulie, ultima zi a manifestării, va începe cu parada ansamblurilor și festivitatea de închidere a Festivalului „Arcanul”, va continua cu un recital de muzică populară susținut deMaria Iliuț, Ionela Popescu, Călin Brătianu și taraful, Elena Negru, Teodora Panaite și Diana Lungu, iar pentru orele 21.00 este programat un concert cu Density Grace, Mario Joy și DJ Sava.

Președintele comisiei de organizare a Zilelor Municipiului, economistul Silviu Ursescu, de la Primăria Rădăuți, a declarat: „Ca în fiecare an, la început de iulie, administrația locală rădăuțeană încearcă să ofere localnicilor câteva zile de sărbătoare. Îi invităm pe cetățenii municipiului, dar și pe turiștii care vor fi atunci în zonă, să participe la aceste manifestări, și sperăm că vom reuși să satisfacem cele mai multe din gusturile și preferințele tuturor”.