Voluntarii fundației umanitare Nord 2001/ Sânge pentru România, condusă de dr. Georgeta Iacov, s-au mobilizat, sâmbătă, pentru a duce sandwisch-uri și apă șoferilor camioanelor aflate în așteptare de ambele părți ale graniței cu Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Gabriela Șerban, reprezentanta fundației, a declarat că sâmbătă 10 voluntari ai fundației au mers cu 5 mașini pentru a împărți sandwichuri și apă rece celor aflați în cozile interminabile de la frontieră.

„De dimineață colegii noștri au dus baxurile cu apă plată în depozitul frigorific de la Carpatis pentru a o răci și au cumpărat sandwichurile. Echipele au împărțit produsele atât pe partea română, cât și pe partea ucraineană. Cu siguranță, apa rece și gustarea au fost bine primite! Șoferii care muncesc pentru a-și întreține familiile trec prin clipe grele și îndură multe neajunsuri pentru a-și putea termina cursele, peste 7 zile de stat la coadă fără a putea beneficia de condiții minime de igienă. Nu îi putem ajuta în această privință, însă putem arăta că ne pasă de suferința lor”, a afirmat Gabriela Șerban.

Printre cei implicați în această acțiune se numără Giani Sfetcu, Nadia NH, Lucian Suhani, Daniel Ripan și Ovidiu Sfetcu.

Persoanele care doresc să susțină activitatea umanitară a fundației Nord 2001 pot dona în conturile deschise la Unicredit Bank Suceava: RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în lei sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în euro, cod SWIFT/BIC: BACXROBU și pe site-ul fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul.