Șoferii pericol public continuă să se succeadă unul după altul prin arestul poliției județene, din păcate cei mai mulți pentru 24 de ore. Asta pentru că legislația este relativ permisivă, dar și pentru că, la drept vorbind, dacă ar fi arestați preventiv toți șoferii pericol public, nu ar mai fi loc în arest.

Pe 19 august, pe timp de noapte, un echipaj de la Secția Rurală Gălănești a făcut semnal de oprire, pe raza comunei Frătăuții Noi, unui bărbat care conducea un Audi A4, care însă, în loc să oprească, a accelerat.

Șoferul fugar a pus ceva distanță față de mașina de poliție, după care a coborât din mașină și a fugit. La autoturism polițiști au găsit doar un tânăr, minor în vârstă de 16 ani, care fusese pasager în mașină.

Ulterior, la mașină a revenit și Florin Ionesi, cel care fusese la volan.

Tânărul nu a recunoscut inițial că el a condus mașina, deși avea cheile în buzunar.

Tânărul mirosea a alcool, ulterior etilotestul confirmând că era băut, concentrație de 0,65 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au stabilit că tânărul, Florin Ionesi, în vârstă de 29 de ani, din Frătăuții Noi, are permisul de conducere anulat, a condus beat, nu a oprit la semnal și a fugit de poliție cu un minor în mașină.

S-au constatat două infracțiuni la regimul rutier comise în concurs, respectiv conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

În cursul zilei de marți, 23 august, după completarea probatoriului, pe numele inculpatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia acesta a ajuns în arestul poliției județene.

Tot în cursul zilei de marți a mai ajuns în arest, reținut pentru 24 de ore, un bărbat care conducea un BMW și a fost oprit de un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, pe strada Unirii din localitate.

Costel Teleagă, în vârstă de 43 de ani, avea permisul de conducere reținut și o alcoolemie de 1.03 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 

Așadar, condusul fără permis și sub influența alcoolului pare o obișnuință pentru unii suceveni, o arată cazurile tot mai dese. Când peste acestea se mai adaugă și refuzul de a opri la semnalul agentului și angajarea în urmăriri periculoase, avem imaginea unor veritabili șoferi pericol public.  

În ambele cazuri relatate mai sus, cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.