Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava au continuat cercetările în cazul unui tânăr care era cercetat de mai multă vreme pentru fapte de furt și care este suspect principal și în cazul furtului a 17.800 de euro din casa a doi tineri care tocmai avuseseră nunta, caz despre care Monitorul de Suceava a relatat în două rânduri.

Flavius Gabriel Proca, în vârstă de 29 de ani, a fost depistat pe raza municipiului Oradea și, în baza mandatului de aducere emis de anchetatorii suceveni, a fost reținut și adus la Suceava, sub escortă. În seara zilei de marți, suspectul a fost reținut în arest pentru 24 de ore.

Ancheta se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Din informațiile noastre, Flavius Gabriel Proca este suspect principal în cazul a cinci spargeri date în municipiul Suceava.

Ultima faptă este de la finele lunii iulie.

Doi tineri avuseseră nunta în seara zilei de vineri, iar sâmbătă, a doua zi, au plecat pentru câteva ore de acasă, pentru a-și rezolva o serie de probleme.

Hoțul a pătruns în apartamentul de la etajul I al unui bloc din cartierul Zamca, din municipiului Suceava, pe un geam rabatat pe care l-a forțat. Hoțul a răvășit interiorul și ar fi plecat cu 17.800 de euro (lei, lire sterline și euro). Este vorba de banii rămași celor doi tineri după nuntă. Aceștia nu apucaseră să-și plătească nici măcar toate datoriile și cheltuielile făcute cu petrecerea de nuntă.
Imediat după furt, păgubitul a relatat poliției că la etajul superior era mutat un tânăr pe care îl cunoștea din vedere și care l-a supravegheat timp de câteva zile. Păgubitul a mai aflat că respectivul are cazier în materie de furturi și a mai constatat că, imediat ce au dispărut banii din casa sa, a dispărut și el din bloc. 
Cu siguranță, când au aflat de numele Proca polițiștii s-au cam lămurit cine este autorul, mai ales că acesta era deja cercetat pentru spargeri asemănătoare, relativ recente. Din păcate, se pare că toți banii proveniți din furturi au fost tocați de autor. Acesta s-ar fi plimbat în ultimele trei săptămâni prin țară, inclusiv pe Litoral.

 În trecutul nu foarte îndepărtat, Proca a mai fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru infracțiunea de furt calificat. În urmă cu câțiva ani, Proca și alți complici au fost arestaţi pentru furturi comise din apartamente de la parterul blocurilor din municipiul Suceava. Ca mod de operare, hoții intrau pe geamurile lăsate deschise de proprietari, chiar şi dacă aceştia erau acasă. Hoții intrau de obicei în bucătărie și înhățau bunurile de pe holul apartamentelor. Pentru că proprietarii își lasă de regulă portofelele cu bani sau telefoanele pe hol, hoții reușeau să creeze prejudicii serioase.
Tânărul a fost pus sub acuzare pentru furturi și în Italia.