Polițiștii judiciariști suceveni au reușit să rezolve un caz de tâlhărie delicat privind un tânăr care a furat bijuterii în valoare de 10.000 de lei dintr-o casă de amanet din Suceava. Fapta a fost comisă luni, pe timp de zi, în jurul orei 11.20.

Ionuț Curelaru, în vârstă de 23 de ani, avea asupra sa un cuțit și a acționat pe bulevardul George Enescu. 

El a profitat de faptul că a rămas singur cu gestionara casei de amanet și de faptul că aceasta a deschis ușa ce făcea accesul în zona de securitate.  A amenințat-o pe femeie cu un cuțit și a luat din sertar mai multe bijuterii, cu care a fugit.

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, cu sprijinul BOS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au reacționat imediat și au obținut date despre autor. A doua zi, autorul a fost deja reținut, iar cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperat.

Miercuri, 21 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a formulat propunere de arestare preventivă pe numele tânărului în vârstă de 23 de ani.

Judecătoria Suceava a admis propunerea și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Ionuț Curelariu, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.