Un individ care are în jur de 35 de ani și care a făcut ”naveta” între pușcărie și libertate, având la activ foarte multe furturi, dar și tâlhării, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Suceava. Față de soluția pronunțată de Judecătoria Suceava, pedeapsa finală pe care trebuie să o execute Vijai Betean, din Bălăceana, este sensibil mai mică. În prima instanță acesta a primit 14 ani și o lună de zile de închisoare, dar prin decizia Curții de Apel Suceava va avea de executat numai 10 ani de închisoare. În această pedeapsă sunt cuprinde faptele din acest dosar, un furt și o tâlhărie comise în municipiul Suceava, dar și pedepse contopite de la mai multe instanțe din țară.

Fapta pentru care s-a dat miercuri pedeapsa finală a fost comisă în octombrie 2018. Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Vaslui, care a relatat că a fost victima unei infracțiuni la scurt timp după ce a părăsit o sală de jocuri de pe bulevardul George Enescu, unde a jucat la unul din aparatele mecanice, reușind să câștige suma de 1.900 de lei. Acesta le-a relatat polițiștilor că în sală mai era un tânăr care a pierdut sume destul de importante și care l-a fixat cu privirea în mai multe rânduri.

Victima a relatat că a plecat din sala de jocuri cu intenția de a merge la Șcheia, la niște prieteni. Bărbatul a luat-o pe jos, prin pădure. La scurt timp după ce a intrat în pădure, acesta a fost îmbrâncit de către un bărbat, care l-a deposedat de mai multe bunuri pe care le avea asupra sa, respectiv un telefon mobil, suma de 1.900 de lei și mai multe documente.

Judiciariștii suceveni au stabilit ulterior cine este autorul. Acesta nu a mai fost însă de găsit în municipiul Suceava sau la Bălăceana. După câteva zile, Vijai Betean a fost depistat de polițiștii din Deva. Individul avea deja calitatea de suspect în dosarul privind tâlhăria comisă la Suceava, astfel că o escortă de la Poliția municipiului Suceava s-a deplasat la Deva, de unde l-a preluat și adus la Suceava. A doua zi după ce a fost prins, el a fost arestat preventiv pentru tâlhărie calificată.

Între timp, continuând cercetările, Poliția municipiului Suceava a mai probat încă patru fapte comise de același Betean, tot în octombrie 2018. Printre altele, acesta a furat trei telefoane mobile. O faptă mai gravă a fost comisă asupra unui bărbat de 67 de ani, din municipiul Suceava, care a fost atacat și deposedat prin violență de bani și documente personale, prejudiciul estimat și nerecuperat fiind de 1.600 de lei. Faptele comise de Betean au fost în general violente, victimele fiind atacate în stradă.