Lucrările de construire a Sălii Polivalente Suceava vor putea începe în prima parte a anului 2023, după ce, în cursul zilei de miercuri, 21 decembrie, amplasamentul viitoarei clădiri, în spatele zonei Metro, a fost predat constructorului.

Sala Polivalentă de 5.000 de locuri va fi realizată de către firma MIS Grup din Bistrița, care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții, prin care se asigură finanțarea investiției, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.

Amplasamentul a fost predat de față cu reprezentantul CNI, al firmei de construcții, al dirigintelui de șantier. Primăria a făcut eforturi în ultima perioadă, a amenajat un drum de acces, am dus apă acolo în zonă și energie electrică ca să poată face organizarea de șantier și să lucreze”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, Sala Polivalentă, care va fi realizată în spatele zonei Metro, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp și va beneficia de protecție antiseismică.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri, din care 6 pentru autocare.