Profesorul de matematică Radu Paranici, primul director al Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 86 de ani.

Născut pe 28 ianuarie 1936, prof. Paranici a fost director al instituției, pe atunci Școala Nr. 11, din 1986 până în 1989.

La 15 septembrie 1986 a avut loc festivitatea de inaugurare a Școlii Nr. 11 şi de începere a cursurilor pentru 1.181 de elevi şi 43 de cadre didactice.

Despre acel moment, prof. Radu Paranici a mărturisit: „La început, când am ajuns, trimis fiind de Inspectoratul Şcolar, în această unitate şcolară, încă nu erau bănci, table, în două clase nu era pus parchetul. N-am să pot să uit efortul celor care au fost încadraţi de a face tot posibilul să vină, şi cu părinţii, şi să dea o mână de ajutor pentru a pune şcoala la punct pentru ziua de 15 septembrie. Nu se poate face acest lucru fără pasiune, dăruire, eforturi deosebite”. 

„Recunoștință pentru tot ceea ce ați făcut pentru școala noastră și pentru educație, condoleanțe familiei îndoliate și ruga la Dumnezeu de a vă alătura cetei drepților. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, a transmis conducerea școlii din cartierul Burdujeni.