O autoutilitară în valoare de peste 30.000 de euro, cu care a fost transportată fără acte de proveniență și transport o cantitate de 17,684 mc lemn rotund rășinoase, cu o valoare de aproximativ 9.000 de lei, a fost confiscată, în urma unei acțiuni comune a  Gărzii Forestiere Suceava și Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava - Detașamentul Fălticeni.

Acțiunea de control al circulației materialelor lemnoase a fost desfășurată în seara zilei de 7 martie, pe drumul forestier „Bogățica”, ce face legătura între localitatea Bogata, comuna Baia, și localitatea Slătioara, comuna Râșca. Acolo a fost interceptat un autovehicul care transporta materiale lemnoase – lemn rotund de esență rășinoase, pentru care șoferul autoutilitarei și însoțitorul acestuia nu au prezentat documentele specifice de proveniență și transport. Mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde a fost reținut în vederea stabilirii provenienței.

A doua zi, pe 8 martie, în urma inventarierii materialelor lemnoase de către delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul auto care a fost transportat fără avize de însoțire este de 17,684 mc lemn rotund rășinoase. 

„Întrucât cantitatea de lemn rotund rășinoase transportată fără documente de proveniență depășește volumul de 10 mc, în cauză au fost încălcate prevederile art. 68 alin. (2^1) din Legea 46/2008, respectiv <Transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport>, fapta constituind infracţiune silvică.

În acest sens a fost întocmit dosar penal de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Suceava, procedându-se la confiscarea materialelor lemnoase în cauză, cu un volum de 17,684 mc lemn rotund rășinoase și o valoare totală de 9.018 lei, precum și la imobilizarea autoutilitarei folosite la săvârșirea infracțiunii, a cărei valoare depășește 30.000 euro.     

Se vor continua verificările în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos confiscat”, a spus inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, care, în numele instituției, le-a mulțumit lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă, menționând că în perioada următoare astfel de acțiuni comune o să fie intensificate.