Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din Botoșani a găzduit recent Campionatul Național de Qwan Ki Do, Thao Quyen pentru Copii și Juniori. Competiția, care a avut în program nu mai puțin de 98 de categorii de concurs, a beneficiat de o participare numeroasă, însumând 753 de sportivi de la 28 de cluburi.

Așa cum ne-a obișnuit, Clubul Sportiv HE PAI Suceava a avut parte de o participare fructuoasă, izbutind să cucerească nu mai puțin de 65 de medalii, dintre care 10 de aur, 19 de argint și 36 de bronz.

„Clubul nostru s-a remarcat în primul rând prin numărul record de participanți, astfel că, din cei peste 700 de sportivi, 112 au fost suceveni. De remarcat este și faptul că am avut 39 de sportivi la prima participare, din care 25 au urcat pe podium. Sunt cifre care arată că există continuitate și că, deși cei mai vechi sportivi cu rezultate bune trec rând pe rând la categoriile de juniori și apoi la seniori, vin alții din urmă la fel de serioși și dornici de performanță.

A fost prima competițiile la nivel național în care probele tehnice (thao quyen) s-au desfășurat separat de probele de luptă, fapt care explică pe de o parte numărul foarte mare de participanți, iar pe de altă parte nivelul tehnic ridicat raportat la ediția din anul trecut.

Suntem mândri de rezultatele obținute și așteptăm cu nerăbdare următoarele competiții. În același timp trebuie să rămânem echilibrați și să nu uităm că arta marțială nu este doar un sport care se practică câțiva ani și atât. Arta marțială este o cale, nu ușoară, pe care cu cât mergi mai mult cu atât beneficiile sunt mai mari. Practica artelor marțiale aduce o contribuție esențială în dezvoltarea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și ca orice formă de educație durează toată viața.

Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această reușită”, a declarat Vo Su, Ovidiu Zegrea.