Pe fondul unor acuzații lansate pe mediile de socializare, referitor la rudele pe care le-ar avea angajate în Primăria Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi a răspuns unei întrebări lansate de jurnaliști la finele conferinței de presă de miercuri: ”Câți cumetri și cumnați aveți în Primărie angajați?”

El a răspuns că a văzut în spațiul public fel de fel de acuze ale unora „care intră cu bocancii în viața oamenilor - nu știu ce doresc, probabil vor să-și facă campanie, caută să se agațe de unii ca să-și facă imagine”.

„Sunt viceprimarul municipiului Suceava și mi se pare normal să răspund sucevenilor asupra unor aspecte vehiculate în spațiul public. Fac acest lucru cu plăcere pentru că sunt o persoană sinceră, deschisă și transparentă. Mi se pare normal, când sunt lucruri care țin de administrația locală, care nu țin de viața privată sau de familiile unora sau altora. Chiar dacă ocupăm vremelnic și funcții publice, avem și o viață privată, iar la un moment dat tot familia e cea mai importantă”, a spus Lucian Harșovschi.

„Nu am nici o rudă în Primăria Municipiului Suceava - să fie clar. Nu am nici o rudă și nici un grad de rudenie cu nimeni din Primăria Suceava. Dar nu era nici o incompatibilitate sau ilegalitate dacă venea cineva să se angajeze aici, doar pentru că Lucian Harșovschi lucrează în Primărie. Angajările se fac prin Resurse Umane, pe bază de concurs. Dar nu e cazul”, a ținut să precizeze viceprimarul Sucevei.

Conform spuselor sale, aceste informații false au fost distribuite după ce s-a făcut o legătură cu numele unei persoane care îi este cumnat, dar e doar coincidență de prenume.

„Eu am doi cumnați, pe unul îl cheamă Marius, dar nici unul dintre ei nu lucrează în Primăria Municipiului Suceava și nici în domeniul public. Nu am rude și afini în Primăria Municipiului Suceava”, a explicat Lucian Harșovschi.

El s-a arătat deranjat de faptul că a fost atacat prin distribuirea unor informații false, cu referire la viața privată, nu la activitatea administrativă sau cea politică.

Deocamdată, viceprimarul Sucevei spune că nu intenționează să ceară pedepsirea celor care răspândesc informații false în domeniul public, care este sancționabilă, conform legii, dar dacă atacurile vor continua, va lua măsurile necesare, pentru că nu e normal să se procedeze așa.

„Da, sunt persoană publică, trebuie să dau explicații sucevenilor pentru ceea ce fac, dar când se folosesc informații false în mediul public e deja prea mult. Ține de cei șapte ani de acasă, de decență și de faptul că avem cu toții o viață privată”, a concluzionat Lucian Harșovschi.