Polițiștii de la Gura Humorului au continuat cercetările într-un caz de furt din locuință comis în prima zi a acestui an, în satul Valea Moldovei, faptă rămasă cu autori cunoscuți.

Cel mai vechi client al polițiștilor din zona Gura Humorului, Viorel Simerea, în vârstă de 44 de ani, a fost pus sub acuzare și în acest  caz. El ar fi acționat împreună cu doi complici mai tineri, Ilie Panțîr, în vârstă de 18 ani, din satul Corlata, comuna Berchișești și Vasile Lăcătuș, de 20 de ani, din Capu Codrului  - Păltinoasa.  

Ancheta polițiștilor este una extinsă, fiind vorba de furturi comise atât pe zona municipiului Suceava, cât și pe zona Gura Humorului. Viorel Simerea cel puțin este suspect în mai multe furturi de acest gen, fiind și arestat în lipsă la un moment dat.

Ceilalți doi au fost audiați în calitate de inculpați miercuri, 8 martie, după care pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Ancheta polițiștilor continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.  

Viorel Simerea se află în arest pentru mai multe fapte. Chiar pe 8 martie, Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru tâlhărie calificată.

Viorel Simerea era urmărit general din data de 13 ianuarie, pentru fapte de furt repetate, însă o perioadă a fost fugar. Mai mult, în perioada în care era urmărit, acesta ar mai fi comis fapte de furt.

Pe 22 februarie a.c., polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava au avut date că  acesta vine periodic la Valea Moldovei, dar nu stă în casă, ci într-o bucătărioară din apropierea locuinței, unde caută să fie cât mai discret.    

Pe 22 februarie, polițiștii au descins în acea anexă, unde l-au găsit pe cel pe care îl căutau. Simerea a declarat că știa că este urmărit general, însă nu a vrut să se predea. Acesta nu s-a opus încătușării, iar intervenția a decurs fără alte probleme.  

În baza mandatului emis pe 13 ianuarie, bărbatul a ajuns în arestul poliției județene din acea zi de 22 februarie.

Noul mandat de arestare al aceluiași Viorel Simerea, din data de 8 martie, nu este încă definitiv, putând fi contestat la Tribunalul Suceava.