O delegație formată din mai multe femei din cadrul PSD Suceava a fost prezentă miercuri, 8 martie, la Palatul Parlamentului din București. Cristina Airinei, președinte OFSD Rădăuți, Adelina Paiu, președinte OFSD Municipală Suceava, Maria Pleșca, primar Voitinel, Violeta Țăran, primar Berchișești, precum și Larisa Blanari, președinte al organizației județene de femei a PSD, au participat la lansarea campaniei ”Femeile ne dau puterea”.

”Femeile aduc întotdeauna plus valoare indiferent de domeniul în care activează. În familie, la locul de muncă, în societate și în politică, prin tot ceea ce fac și realizează, femeile contribuie la creșterea calității vieții și la dezvoltarea societății în care trăim cu toții. Vreau să le felicit pe toate colegele mele: primari, consilieri județeni și locali care prin muncă, perseverență și asumarea responsabilităților reușesc în fiecare zi să contribuie la dezvoltarea localităților din care fac parte. Fiecare în parte este un exemplu de profesionalism, dăruire și o dovadă a faptului că femeile pot reuși în politică. Din păcate însă, numărul femeilor care astăzi ocupă funcții în administrația publică locală este mult prea mic, fie că vorbim de județul Suceava sau la nivel național. Acest lucru trebuie să se schimbe”, este mesajul transmis de Larisa Blanari, președintele organizației județene de femei a PSD Suceava.

Cu ocazia acestei întâlniri, conducerea centrală a PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, a anunțat că anul 2023 trebuie să devină un an de referință pentru femeile politice care îl reprezintă la nivelul tuturor palierelor administrative. La eveniment au luat cuvântul și au transmis mesaje femei din întreaga țară, femei care își desfășoară activitatea în administrația publică locală sau centrală și care sunt exemple de bune practici.

Printre cei care au fost prezenți la acest eveniment s-au numărat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar și Gabriela Firea, fost primar general al Bucureștiului.